×

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

spuit-kurk.be

Vergelijk gratis meerdere offertes

Blog

wat is spuitkurk precies

Wat is spuitkurk precies?

Welkom in de wondere wereld van spuitkurk! Dit relatief nieuwe materiaal is hard op weg een revolutionaire kracht te worden in de wereld van gevelbekledingen en wandafwerkingen. Maar wat is spuitkurk nu precies?

Lees meer

wat-is-crepi

Wat is crepi?

Wanneer we het hebben over crepi, duiken er vaak beelden op van charmante, landelijke huizen in zachte, warme kleuren. Maar wat is crepi precies, en waarom kiezen zoveel huiseigenaren voor deze gevelbekleding?

Lees meer

wat zijn steenstrips precies

Wat zijn steenstrips precies?

Steenstrips lijken het geheim van de bouw- en designwereld te zijn die langzaam maar zeker zijn weg vindt naar de mainstream thuisdecoratie. Maar wat zijn steenstrips nu eigenlijk?

Lees meer

wat zijn de voordelen van spuitkurk voor gevelbekleding

Wat zijn de voordelen van spuitkurk voor gevelbekleding?

In de wereld van de gevelbekleding is er een nieuwkomer die de aandacht trekt: spuitkurk. Maar wat zijn de voordelen van spuitkurk voor gevelbekleding precies? Een overzicht!

Lees meer

wat zijn de verschillende soorten crepi

Wat zijn de verschillende soorten crepi?

Crepi of sierpleister is een veelzijdig afwerkingsmateriaal voor gevels, geliefd om zijn esthetische en beschermende eigenschappen. Wat zijn de verschillende soorten crepi?

Lees meer

van welk materiaal zijn steenstrips gemaakt

Van welk materiaal zijn steenstrips gemaakt?

In de wereld van interieur- en exterieurdesign zijn steenstrips een ware trend. Maar waaruit zijn deze populaire strips gemaakt? Wij geven in dit artikel een mooi overzicht!

Lees meer

is spuitkurk waterdicht

Is spuitkurk waterdicht?

Waterdichtheid is een sleutelfactor in de duurzaamheid en integriteit van gevelbekledingen. Is spuitkurk waterdicht? In dit artikel gaan we op zoek naar het antwoord op deze cruciale vraag.

Lees meer

is crepi geschikt voor isolatie

Is crepi geschikt voor isolatie?

Crepi, ook wel bekend als sierpleister, is niet alleen een esthetisch aantrekkelijke keuze voor de afwerking van je gevel; het kan ook bijdragen aan de isolerende eigenschappen van je woning.

Lees meer

hoe realistisch zien kunstmatige steenstrips eruit

Hoe realistisch zien kunstmatige steenstrips eruit?

In de hedendaagse architectuur en interieurdesign zijn kunstmatige steenstrips niet meer weg te denken. Maar hoe realistisch zijn deze kunstmatige alternatieven? Laten we een kijkje nemen.

Lees meer

hoe lang gaat spuitkurk mee

Hoe lang gaat spuitkurk mee?

Wanneer men overweegt om in spuitkurk te investeren voor de afwerking van een gevel, is de duurzaamheid van het materiaal vaak een doorslaggevende factor. Hoe lang gaat spuitkurk eigenlijk mee?

Lees meer

hoe lang gaat crepi mee

Hoe lang gaat crepi mee?

Crepi, een veelgebruikte term in België en Nederland voor sierpleister aan de buitenkant van gebouwen, staat bekend om zijn duurzaamheid en esthetiek. Maar hoe lang gaat dit materiaal precies mee?

Lees meer

kunnen steenstrips buiten gebruikt worden

Kunnen steenstrips buiten gebruikt worden?

Een vraag die vaak opduikt is: "Kunnen steenstrips buiten worden gebruikt?" Het antwoord is een overtuigend ja, maar er zijn wel enkele overwegingen om in acht te nemen.

Lees meer

is spuitkurk milieuvriendelijk

Is spuitkurk milieuvriendelijk?

Is spuitkurk milieuvriendelijk? Dit artikel duikt in de milieueffecten van spuitkurk en legt uit waarom het een groene keuze kan zijn voor uw gevel.

Lees meer

is crepi waterdicht

Is crepi waterdicht?

Crepi wordt vaak gekozen voor de buitenkant van een gebouw vanwege zijn vermogen om te beschermen tegen diverse weersinvloeden. Maar hoe is het gesteld met de waterdichtheid van dit materiaal?

Lees meer

zijn steenstrips bestand tegen weersinvloeden zoals vorst en hitte

Zijn steenstrips bestand tegen weersinvloeden zoals vorst en hitte?

"Zijn steenstrips bestand tegen extreme weersinvloeden zoals vorst en hitte?" Dit artikel gaat in op de weerstand van steenstrips tegen dergelijke elementen.

Lees meer

op welke ondergronden kan spuitkurk worden aangebracht

Op welke ondergronden kan spuitkurk worden aangebracht?

In dit artikel verkennen we de verschillende ondergronden die geschikt zijn voor spuitkurk en enkele overwegingen die daarbij komen kijken.

Lees meer

kan crepi over oude gevels worden aangebracht

Kan crepi over oude gevels worden aangebracht?

Crepi is een populaire keuze om oude gevels nieuw leven in te blazen, maar het aanbrengen ervan vereist speciale overwegingen.

Lees meer

hoe worden steenstrips geïnstalleerd

Hoe worden steenstrips geïnstalleerd?

De installatie van steenstrips is een proces dat precisie en zorg vereist. Dit artikel leidt je door de essentiële stappen en overwegingen voor het correct installeren van steenstrips.

Lees meer

hoe wordt spuitkurk aangebracht

Hoe wordt spuitkurk aangebracht?

Spuitkurk is een bekleding die zowel esthetiek als functionaliteit biedt. In dit artikel nemen we je mee door de stappen die nodig zijn bij het aanbrengen van spuitkurk op een gevel.

Lees meer

hoeveel kost crepi per vierkante meter

Hoeveel kost crepi per vierkante meter?

Wat kost dat nu, crepi per vierkante meter? Laten we een duik nemen in de factoren die de prijs beïnvloeden en wat je gemiddeld kunt verwachten.

Lees meer

hebben steenstrips een isolerende werking

Hebben steenstrips een isolerende werking?

Dit artikel duikt in de isolerende capaciteiten van steenstrips en hoe ze kunnen bijdragen aan de thermische efficiëntie van een gebouw.

Lees meer

kan spuitkurk over bestaande verflagen worden gespoten

Kan spuitkurk over bestaande verflagen worden gespoten?

Een veelgestelde vraag is of spuitkurk rechtstreeks over bestaande verflagen aangebracht kan worden. In dit artikel duiken we in deze kwestie en ontrafelen we de mogelijkheden.

Lees meer

wat is het verschil tussen minerale crepi en synthetische crepi

Wat is het verschil tussen minerale crepi en synthetische crepi?

Hoofdzakelijk zijn er twee types crepi: minerale crepi en synthetische crepi. Deze twee varianten verschillen significant in samenstelling, eigenschappen en toepassing.

Lees meer

kunnen steenstrips op isolatie aangebracht worden

Kunnen steenstrips op isolatie aangebracht worden?

"Kunnen steenstrips op isolatie aangebracht worden?" Het antwoord hierop is bevestigend, maar het vereist specifieke aandachtspunten voor een succesvolle uitvoering.

Lees meer

is spuitkurk verkrijgbaar in verschillende kleuren

Is spuitkurk verkrijgbaar in verschillende kleuren?

De vraag of spuitkurk in verschillende kleuren beschikbaar is, speelt een grote rol in de beslissing van huiseigenaren en ontwerpers.

Lees meer

hoe wordt crepi aangebracht

Hoe wordt crepi aangebracht?

Crepi is een bekleding die zowel esthetiek als functionaliteit biedt. In dit artikel nemen we je mee door de stappen die nodig zijn bij het aanbrengen van crepi op een gevel.

Lees meer

hoe lang gaan steenstrips mee

Hoe lang gaan steenstrips mee?

De levensduur van steenstrips is een belangrijke overweging bij de beslissing om ze te gebruiken voor zowel interieur- als exterieurtoepassingen. Hoe lang gaan steenstrips mee?

Lees meer

hoe onderhoud ik een gevel met spuitkurk

Hoe onderhoud ik een gevel met spuitkurk?

Zoals bij elk bouwmateriaal, kan het juiste onderhoud de levensduur en het uiterlijk van spuitkurk verder verbeteren. In dit artikel ontdekt u hoe u uw gevel met spuitkurk in topconditie houdt.

Lees meer

kan ik crepi in verschillende kleuren krijgen

Kan ik crepi in verschillende kleuren krijgen?

Crepi, ook bekend als sierpleister, is een populaire keuze voor de afwerking van buitengevels, mede dankzij de veelzijdigheid in kleur en textuur.

Lees meer

zijn steenstrips geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes, zoals badkamers

Zijn steenstrips geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes, zoals badkamers?

In dit artikel onderzoeken we of steenstrips geschikt zijn voor badkamers en andere vochtige ruimtes in huis.

Lees meer

is spuitkurk isolerend

Is spuitkurk isolerend?

De vraag naar energie-efficiëntie en duurzaamheid de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Kan spuitkurk bijdragen aan de isolatie van een woning? Het antwoord is een volmondig ja, en hier is waarom.

Lees meer

hoe dik moet de laag crepi zijn

Hoe dik moet de laag crepi zijn?

De duurzaamheid en effectiviteit van crepi zijn sterk afhankelijk van de juistheid van de toepassing, waarbij de dikte van de crepi-laag een kritieke factor is.

Lees meer

hoe onderhoud ik steenstrips

Hoe onderhoud ik steenstrips?

Goed onderhoud is essentieel om de schoonheid en integriteit van je steenstrips door de jaren heen te behouden. Hieronder volgen enkele richtlijnen voor het onderhouden van steenstrips.

Lees meer

kan spuitkurk scheuren in de gevel herstellen

Kan spuitkurk scheuren in de gevel herstellen?

Als een gevel tekenen van slijtage begint te vertonen, zoals scheuren, dan kijkt men vaak naar spuitkurk. Maar is spuitkurk echt een oplossing voor scheuren in uw gevel?

Lees meer

is crepi onderhoudsarm

Is crepi onderhoudsarm?

Crepi staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen diverse weersomstandigheden. Dit maakt het een interessante keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een onderhoudsarme oplossing.

Lees meer

kan ik steenstrips over bestaande tegels heen plaatsen

Kan ik steenstrips over bestaande tegels heen plaatsen?

Bij het renoveren of verfraaien van een ruimte kan het vervangen van bestaande tegels een tijdrovend en kostbaar proces zijn. Is het plaatsen van steenstrips over bestaande tegels een optie?

Lees meer

hoe dik is de laag spuitkurk die wordt aangebracht

Hoe dik is de laag spuitkurk die wordt aangebracht?

De dikte van de laag spuitkurk is cruciaal omdat het niet alleen de effectiviteit van het materiaal bepaalt, maar ook de duurzaamheid en uitstraling. Welke dikte kies je?

Lees meer

hoe repareer je beschadigingen in crepi

Hoe repareer je beschadigingen in crepi?

Ondanks zijn robuustheid kan crepi beschadigd raken door weersinvloeden, mechanische impact of door de tijd heen. Hoe repareer je beschadigingen in crepi?

Lees meer

zijn er speciale voegmiddelen nodig voor steenstrips

Zijn er speciale voegmiddelen nodig voor steenstrips?

Voegmiddelen spelen een essentiële rol in de algehele esthetiek en duurzaamheid van de aangebrachte steenstrips. Welke voegmiddelen kies je voor het aanbrengen van steenstrips?

Lees meer

is spuitkurk bestand tegen UV-straling

Is spuitkurk bestand tegen UV-straling?

Spuitkurk moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functionele bescherming bieden tegen diverse weersinvloeden, waaronder UV-straling.

Lees meer

hoe kan ik crepi reinigen

Hoe kan ik crepi reinigen?

Het regelmatig onderhouden van crepi is niet alleen goed voor het uiterlijk van uw woning, maar het draagt ook bij aan de duurzaamheid van het materiaal.

Lees meer

wat zijn de kosten van steenstrips in vergelijking met echte steen

Wat zijn de kosten van steenstrips in vergelijking met echte steen?

Hoewel beide opties hun eigen unieke voordelen en esthetische kwaliteiten hebben, is het verschil in kosten vaak een doorslaggevende factor. Maar wat betekent dat precies voor jouw projectbudget?

Lees meer

wat kost spuitkurk per vierkante meter

Wat kost spuitkurk per vierkante meter?

Bij het overwegen van spuitkurk als optie voor gevelbekleding of isolatie is een van de meest prangende vragen die opdoemt: "Wat zijn de kosten?". Dit artikel geeft het antwoord!

Lees meer

is crepi bestand tegen schimmels en algen

Is crepi bestand tegen schimmels en algen?

Met de juiste aanpak en aandacht voor detail, kan crepi een duurzame en weerstandbiedende oplossing zijn voor elk gebouw. Kies voor een crepi met schimmel- en algenresistentie.

Lees meer

hoe kan ik steenstrips op een correcte manier snijden of zagen

Hoe kan ik steenstrips op een correcte manier snijden of zagen?

Bij het werken met steenstrips komt het vaak voor dat je ze moet aanpassen aan de grootte en vorm van de ruimte waar je ze wilt plaatsen. Hoe moet je ze correct snijden?

Lees meer

is spuitkurk ademend

Is spuitkurk ademend?

Bij de keuze voor gevelbekleding is een van de belangrijkste overwegingen hoe het materiaal omgaat met vocht en luchtcirculatie. Is spuitkurk een 'ademende' gevelbekleding?

Lees meer

hoe ademend is crepi

Hoe ademend is crepi?

Een goed ademende crepi kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat en de levensduur van de gevel verlengen. Hoe ademend is crepi als gevelbekleding?

Lees meer

zijn er speciale lijmen nodig voor het bevestigen van steenstrips

Zijn er speciale lijmen nodig voor het bevestigen van steenstrips?

ij het selecteren van de juiste lijm voor steenstrips moeten verschillende factoren in overweging worden genomen, waaronder het type steenstrip, en de ondergrond waarop het wordt aangebracht.

Lees meer

kan ik spuitkurk zelf aanbrengen

Kan ik spuitkurk zelf aanbrengen?

Bij het overwegen van een nieuwe gevelbekleding stuit je al snel op spuitkurk vanwege de vele voordelen. Maar de vraag rijst: is dit een doe-het-zelf-klus, of is het verstandiger om een professional in te schakelen?

Lees meer

welke voor- en nadelen heeft crepi ten opzichte van spuitkurk

Welke voor- en nadelen heeft crepi ten opzichte van spuitkurk?

Wanneer het aankomt op gevelbekleding, vormen zowel crepi als spuitkurk populaire opties die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Welke voor- en nadelen heeft crepi ten opzichte van spuitkurk?

Lees meer

hoe voorkom ik vochtproblemen bij het plaatsen van steenstrips

Hoe voorkom ik vochtproblemen bij het plaatsen van steenstrips?

Bij het plaatsen van steenstrips is het van cruciaal belang om passende maatregelen te nemen om vochtproblemen te voorkomen. Hoe ga je te werk?

Lees meer

welke voorbereidingen zijn nodig voordat spuitkurk wordt aangebracht

Welke voorbereidingen zijn nodig voordat spuitkurk wordt aangebracht?

Voordat de spuitkurk zijn magie kan verrichten, is een goede voorbereiding van essentieel belang. Laten we eens kijken wat er allemaal komt kijken bij de voorbereidingsfase.

Lees meer

kan ik crepi zelf aanbrengen

Kan ik crepi zelf aanbrengen?

Het aanbrengen van crepi, ook bekend als sierpleister, op de gevel van een huis is een klus die door veel doe-het-zelvers wordt overwogen. In dit artikel doorlopen we de stappen.

Lees meer

hoe repareer ik beschadigde steenstrips

Hoe repareer ik beschadigde steenstrips?

Leer hoe je beschadigde steenstrips kunt repareren in ons artikel. Ontdek stap-voor-stap instructies en benodigde materialen voor een naadloze herstelling.

Lees meer

hoe lang duurt het voordat spuitkurk droog is

Hoe lang duurt het voordat spuitkurk droog is?

Ontdek hoe lang het duurt voordat spuitkurk droog is in ons artikel. Leer over droogtijden, omstandigheden en wanneer het veilig is om verder te gaan met je project.

Lees meer

welke isolatiewaarde heeft crepi

Welke isolatiewaarde heeft crepi?

Ontdek de isolatiewaarde van crepi in ons artikel. Leer over thermische eigenschappen, energie-efficiëntie en hoe crepi bijdraagt aan isolatie in gebouwen.

Lees meer

is het mogelijk om steenstrips zelf te installeren of heb ik een professional nodig

Is het mogelijk om steenstrips zelf te installeren of heb ik een professional nodig?

Lees in ons artikel of je steenstrips zelf kunt installeren of een professional nodig hebt. Ontdek de vereisten, vaardigheden en kostenoverwegingen voor je project.

Lees meer

moet er een primer worden gebruikt voordat crepi wordt aangebracht

Moet er een primer worden gebruikt voordat crepi wordt aangebracht?

Ontdek of het nodig is om een primer te gebruiken voor het aanbrengen van crepi in ons artikel. Leer over voorbereiding en de rol van een primer in het proces.

Lees meer

kunnen steenstrips gebruikt worden rond een open haard of kachel

Kunnen steenstrips gebruikt worden rond een open haard of kachel?

Lees in ons artikel of steenstrips geschikt zijn voor gebruik rond een open haard of kachel. Ontdek brandveiligheidsrichtlijnen en esthetische toepassingen.

Lees meer

Prijzen van spuitkurk: het complete overzicht
Kiezen voor spuitkurk of crepi?
Lees onze blog over spuitkurk en crepi